Izvor: B92, 22.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ban s predstavnicima BiH

Njujork -- Generalni sekretar UN Ki Mun Ban primio danas članove Predsedništva BiH Nebojšu Radmanovića i Harisa Silajdžića.

Ban je izjavio da je u Bosni i Hercegovini potrebno promovisati nacionalno pomirenje i da je u tome ključna uloga Predsedništva BiH. Reforma policije, Javnog radio-televizijskog sistema i javne uprave od velike su važnosti i potrebno ih je završiti u što kraćem roku, rekao je Ban, prenosi Radio Nes.

Ban je dodao kako računa na podršku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << BiH u sprovođenju reformi Ujedinjenih nacija i dalje učešće u mirovnim misijama UN.

Bošnjački član Predsedništva BiH Haris Silajdžić obratio se tokom posete UN ambasadorima Organizacije islamskih zemalja i tražio podršku u primeni presude u sporu BiH protiv Srbije za agresiju i genocid.

Silajdžić je ambasadorima 57 islamskih zemalja rekao da međunarodna zajednica ima pravne obaveze i odgovornosti da osigura eliminaciju efekata genocida, saopštio je njegov kabinet.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.