Autobus sleteo u provaliju, 19 poginulih

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jun.2013, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autobus sleteo u provaliju, 19 poginulih

Najmanje 19 osoba je poginulo, a 27 povređeno, kada je autobus sa rumunskim tablicama na magistralnom putu Kolašin-Podgorica sleteo sa puta i upao u kanjon reke Morača. Ambasador Rumunije u Crnoj Gori Mihail Florovic rekao je novinarima ispred Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici da su stradali putnici državljani Rumunije i da je autobus vlasništvo rumunskog auto-prevoznika.

Jedna od povređenih rekla je da je vozač vozio malo brže.

 

"Trebalo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da u Crnoj Gori ostanemo pet dana. Sve se odigralo brzo, vozač je u trenutku nesreće vozio malo brže, kad je autobus proklizao", kazala je "Vijestima" Karmen Dorobec iz Bukurešta, koja je smeštena na ortopediji, u Kliničkom centru Crne Gore.

 

Nesreća se dogodila u blizini kafane "Počinak", kada je autobus sleteo sa mosta Ždrijelo, kod Manastira Morača. Prema informacijama, autobus je izašao iz tunela i probio bankinu na početku mosta sa leve strane i zaustavio se u provaliji kanjona Morača, na oko 30 do 40 metra od puta.

 

Spasilačke ekipe izvlače povređenje iz autobusa

 

Posle prve informacije iz UP da je reč o autobusu ukrajinskih tablica, iz vrha MUP-a "Vijestima" je saopšteno da je reč o autobusu rumunskih registarskih tablica, koji je oko 15 sati ušao u Crnu Goru na graničnom prelazu Dobrakovo. Iz istog izvora, saopšteno je da je u autobusu bilo 46 punika.

 

 

 Željko Darmanović, komandir Službe zaštite Kolašin, kazao je ranije da izvlačenje ostalih unesrećenih otežava to što se preko autobusa nalazi ogromna stena.

 

 

Reporterka "Vijesti" javlja da se na padini na mestu nesreće vide tela mrtvih. Spasioci su napravili kordon koji se spušta kroz šiblje odakle izvlače povređene koji su u vrlo teškom stanju. Do 18.50 sati iz provalije je izvađeno oko 30 povređenih.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.