Austrijski turisti pretučeni na Paklenim otocima

Izvor: RTS, 26.Avg.2019, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrijski turisti pretučeni na Paklenim otocima

Članovi obezbeđenja noćnog kluba na hvarskim Paklenim otocima brutalno su napali grupu austrijskih turista i jednu hrvatsku državljanku.
Napad se dogodio u kubu "Karpe diem bič" u noći između petka i subote, prenosi portal Indeks.

Portal napominje da je to novi u nizu napada na strane turiste koji su sve učestaliji ovog leta.
Austrijski državljanin F. U. (34) nalazio se u društvu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prijateljice iz Hrvatske koja studira u Beču, prijatelja P. S. (31) i njegovih sestara bliznakinja (26).
Oni su posle provoda u gradu Hvaru otišli u noćni klub na obližnje ostrvce Martinkovac.
Na ulazu im je devojka koja je radila na vratima rekla da nešto kasnije mogu besplatno da uđu, pa su odlučili da se okupaju i potom vrate pred klub.
Umesto besplatnog ulaza, čekale su ih muške osobe koje su im rekle da ulaz za njih petoro košta 150 kuna (20,3 evra).
Oni su na engleskom jeziku rekli kako to nije u redu jer im je prethodno rečeno da će nakon 3.30 ulaz biti slobodan, ali su krenuli da spreme novac, ali im je čaln obezbeđenja rekao da je ulaz sada 200 kuna (27 evra).
Umesto besplatnog ulaza viša cena i udarci
Grupa je odlučila da ne uđe u klub, a P. S. im je na odlasku dobacio na engleskom jeziku da su korumpirani. Potom je jedan od napadača krenuo za njima i prvo napao P. S. Udario ga je u lice, a potom su mu se pridružili i drugi članovi obezbeđenja koji su ga okružili i počeli tući.
Kaže da su ga tri puta bacili na pod i udarali.
Njegov prijatelj F. U. i devojke su molili da ga puste pa su devojke odgurnuli, a F. U. takođe su napali i bacili na pod.
Turisti navode da je sve trajalo nešto manje od pet minuta. Nakon toga, potrčali su prema brodiću za Hvar, u kojem se nalazilo nekih dvadesetak ljudi, a jedan od napadača je krenuo za njima.
Uspeo je da se popne na brod, ali su ostali putnici uspeli vikom da ga oteraju. 
Po dolasku na Hvar odvedeni su u policijsku stanicu, a potom u ambulantu gde im je rečeno da moraju u Split na snimanje.
Iz medicinske dokumentacije vidi se da je F. U. slomnjen nos i da ima povrede glave, dok je P. S. pretrpeo kontuziju grudnog koša i povredu očnih kapaka.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.