Austrija: Osuđeno 7 Pink Pantera

Izvor: B92, 27.Sep.2013, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrija: Osuđeno 7 Pink Pantera

Beč -- U Austriji je na zatvorske kazne od šest do 12 i po godina osuđeno sedam muškaraca osumnjičenih da pripadaju međunarodnoj kriminalnoj grupi Pink Panter.

Svi optuženi, srpskog porekla, priznali su da su opljačkali od ferbuara 2012. do marta 2013. godine četiri zlatare u Beču i jednu u Salcburgu, i to na nasilan način, prema snimicima kamera za nadgledanje tih radnji.

Glavni optuženi, 36-godišnji mesar, napao je sekirom jednog zaposlenog u zlatari u Beču. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Nema sumnje da su ti zločini počinjeni u orgnizovanoj bandi", izjavio je sudija Andrea Filip.

Osmi osumnjičeni, koji je verovatno bio vozač bande, negirao da je tada znao o čemu je reč, i on je osuđen na osam meseci zatvora i uslovnom zatvorskom kaznom od tri godine.

Grupa Pink Panter, kako se procenjuje, ima oko 220 članova, a pripadnici su pretežno sa prostora bivše Jugoslavije. Ta kriminalna organizacija dobila je reputaciju profesionalnih kradljivaca, jer napada luksuzne juvelirnice u celom svetu i procenjuje se da su ukrali nakit vredan 250 miliona evra u poslednjih deset godina.

Ime su dobili od britanskih policajaca posle jedne pljačke u Londonu 2003. godine. Tada su ukrali dijamant i sakrili ga u kremu za lice, kao u jednom od humorističkih filmova "Pink Panter" reditelja Blejka Edvardsa, s Piterom Selersom u glavnoj ulozi inspektora Kluzoa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sedam Pink Pantera osuđeno u Austriji

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Sep.2013

U Austriji je danas na zatvorske kazne od šest do 12 i po godina osuđeno sedam muškaraca osumnjičenih da pripadaju međunarodnoj kriminalnoj grupi Pink Panter, specijalizovanoj za krađu skupocenog nakita.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Austrija: Osuđeno 7 Pink Pantera

Izvor: B92, 27.Sep.2013

Beč -- U Austriji je na zatvorske kazne od šest do 12 i po godina osuđeno sedam muškaraca osumnjičenih da pripadaju međunarodnoj kriminalnoj grupi Pink Panter...Svi optuženi, srpskog porekla, priznali su da su opljačkali od ferbuara 2012. do marta 2013. godine četiri zlatare u Beču i jednu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.