Izvor: B92, 07.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antisemitski grafiti u Mađarskoj

Vac -- Na sinagogi u gradu Vacu, na severu Mađarske, nepoznate osobe ispisale su antisemitske grafite i nacistički kukasti krst.

Takođe, ukradeno je obeležje posvećeno žrtvama holokausta, saopštila je jevrejska zajednica u tom gradu. Grafiti "Hajl Hitler" i "Živela Palestina", kao i kukasti krst ispisani su plavom bojom na zidu male sinagoge, rekao je predsednik jevrejske zajednice u Vacu Janoš Turai.

On je kazao da je spomen obeležje posvećeno žrtvama holokausta ukradeno iz obdaništa, udaljenog manje od jednog kilometra od sinagoge. To obdanište nekada je služilo kao osnovna škola jevrejskim đacima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.