Ana Brnabić i Kurc o saradnji Srbije i Austrije, evropskim integracijama i regionu

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Nov.2018, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana Brnabić i Kurc o saradnji Srbije i Austrije, evropskim integracijama i regionu

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom o bilateralnoj i ekonomskoj saradnji dveju zemalja, evropskim integracijama Srbije i aktuelnoj situaciji u regionu, saopšteno je iz kabineta srpske premijerke.

Premijerka Ana Brnabić zahvalila je Austriji na podršci koju pruža Srbiji u procesu evropskih integracija i otvaranju novih poglavlja i izrazila uverenje da će se ta podrška nastaviti i u budućnosti.

Sagovornici >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << su ocenili da su dve zemlje važni ekonomski partneri, navodeći da veliki broj austrijskih kompanija posluje u Srbiji, gde zapošljava oko 20.000 radnika.

Premijerka Srbije i austrijski kancelar razgovarali su i o proširenju ekonomske saradnje i jačanju saradnje u okviru bankarskog sektora.

Kurc je pohvalio "rezultate ekonomskih reformi u Srbiji i impresivan uspeh u postizanju visoke stope rasta, ekonomskoj stabilnosti i oporavku privrede".

Premijerka Srbije rekla je da je Beograd spreman da nastavi dijalog sa Prištinom što je, kako je navela, pokazao ispunjavanjem obaveza iz Briselskog sporazuma, kao i da očekuje da će i prištinska strana odgovorno pristupiti implementaciji dogovorenog.

Zahvalila je Austriji na podršci nastavku dijaloga Beograda i Prištine, kao i na podršci koju je Austrija pružila Vladi Srbije u oblasti e-uprave, kao i na pomoći jačanja kapaciteta državne uprave.

Austrijski kancelar ocenio je da se Srbija pokazala kao pouzdan partner u borbi protiv ilegalnih migracija i trgovine ljudima.

Zahvalio je na pomoći i podršci koju Srbija pruža u ovoj oblasti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.