Amfilohije pozvao građane Crne Gore da izađu na izbore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jul.2020, 14:40

Amfilohije pozvao građane Crne Gore da izađu na izbore

Mitropolija crnogorsko primorska pozvala je danas sve građane da izađu na paramentarne izbore u Crnoj Gori, 30. avgusta, i poručila da će nastojati da do tada ne odgovara na, kako se navodi, "besprizorne napade i komentare koji imaju za cilj da uključe Crkvu u političku kampanju".

U Petrovdanskoj poruci mitropolita Amfilohija, objavljenoj na portalu MCP, navodi se da je jasno da Vlada Crne Gore nije istinski posvećena dijalogu o spornim odredbama Zakona o slobodi veroispovesti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Ističe se da su neistinite i zlonamerne izjave zvaničnika Demokratske partije socijalista (DPS) "o navodnom učešću Crkve na izborima".

Imajući u vidu da su, usred novog rasplamsavanja zaraze, raspisani izbori za 30. avgust u Crnoj Gori, u poruci se navodi da se nikakve izborne liste ne formiraju sa blagoslovom, niti bilo ko ima pravo da se na to poziva u javnosti.

"Crkva sa svoje strane poziva sve građane Crne Gore da izađu na izbore za poslanike u narodnoj Skupštini, te da na njima izaberu i glasaju za one koji neće donositi i potvrđivati bezakone i anticrkvene zakone u njihovo ime", stoji u Petrovdanskoj poruci mitropolita.

Ukazuje se da se Crna Gora nalazi pred ozbiljnim izazovima i novim iskušenjima koji se ne mogu ni prikriti, a ni rešiti, kako se navodi, "povampirenjem duha bratoubilaštva u ime novog identiteta".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.