Amfilohije: SPC ne zgrće novac

Izvor: B92, 03.Jan.2011, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amfilohije: SPC ne zgrće novac

Podgorica -- Mitropolit Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori Amfilohije demantovao je tvrdnje da SPC "zgrće" novac u Crnoj Gori.

Mitropolot Amfilohije je rekao da ne postoji " ugostiteljska i trgovačka đelatnost" što se često spocitava SPC u Crnoj Gori.

"Pravoslavna crkva srpska u Crnoj Gori ne samo što ne zgrće novac u Crnoj Gori za nekog drugog , nego svojim prisustvom i u drugim okolnim državama, iz kojih dobija priloge i pomoć, doprinosi makar minimalno, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ekonomskom napretku Crne Gore", ocenio je Amfilohije.

U vezi sa čestim prigovorima da SPC , baveći se raznim delatnostima od kojih dobija prihode, državi ne plaća poreze, mitropolit Amfilohije je kazao da ova država ne može biti gora za crkvu od komuništičke koja joj je bila naklonjena u tom smislu.

Mitropolit Amfilohije podržao je učlanjenje Crne Gore u Evropsku uniju, ali ne i u NATO. Članstvom u EU, prema objašnjenju Amfilohija, Crna Gora bi trebalo da pomogne ukidanju NATO-a.

Mitropolit Amfilohije je ocenio da "sadašnji upravljački sloj" u Crnoj Gori forsira "crnogorstvo" u raznim oblastima, a "nipodaštava" srpstvo.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Amfilohije: Srpska crkva u Crnoj Gori ne zgrće novac

Izvor: Blic, 03.Jan.2011

Mitropolit Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori Amfilohije demantovao je tvrdnje da SPC "zgrće" novac u Crnoj Gori. .."Pravoslavna crkva srpska u Crnoj Gori ne samo što ne zgrće novac u Crnoj Gori za nekog drugog , nego svojim prisustvom i u drugim okolnim državama, iz kojih dobija priloge...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.