Amfilohije: CG puna korupcije

Izvor: B92, 08.Okt.2011, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amfilohije: CG puna korupcije

Podgorica -- Mitropolit Amfilohije je ocenio da je Crna Gora puna "korupcije, pljačke, otimačina, laži, obmana i nasilja".

Kako kaže, Crnoj Gori treba mnogo više policajaca da je odbrane od svega toga.

"Sva Crna Gora moraće da se ispuni policijskim akademijama i policajcima koji će da štite državu od korumpiranosti, pljačke, otimačine, laži, obmana i nasilja", preneli su podgorički listovi mitropolitovu izjavu datu u Danilovgradu, kod Crkve Svete Tekle.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Mitropolit je, takođe, veoma oštro kritikovao crnogorsku vlast, jer, navodno, progoni crkvu i sveštenike.

Vlast je, po njegovim rečima, uništila "stotine preduzeća, pa danas sirotinja crnogorska obija pragove, ide na štrajkove, da bi mogla da dobije parče hleba".

"U Crnoj Gori, u ovom tenutku, vlast drže ljudi kojima je sve podređeno debelom crevu, ekonomiji njihovoj i za koje svetinje hramova i pravda Božija i ljudska zaštita i zaštita ljudskih prava ne igraju suštinsku ulogu", rekao je mitropolit Amfilohije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.