Amerikanci odobrili prodaju dva blek hoka Hrvatskoj

Izvor: RTS, 31.Okt.2019, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci odobrili prodaju dva "blek hoka" Hrvatskoj

Američki Stejt department odobrio je prodaju dva helikoptera "blek hok" i prateće opreme Hrvatskoj.
Kupovina helikoptera "blek hok" vredna je 115 miliona dolara, a Stejt department je o svojoj odluci obavestio Kongres.

Zeleno svetlo Stejt departmenta je proceduralni deo moguće transakcije čije će detalje dogovoriti Pentagon i Hrvatsko ministarstvo obrane, navodi HRT.
Sjedinjene Američke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Države su prošle godine Hrvatskoj odobrile vojnu pomoć od 53 miliona dolara za razvoj helikopterskih sposobnosti.
U sklopu te pomoći, Hrvatska će dobiti dva helikoptera "blek hok", opremu i rezervne delove i letačku obuku.
Hrvatska se u međuvremenu odlučila za dalju modernizaciju borbene eskadrile i nabavku dodatnih helikoptera i vojne opreme.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Amerikanci odobrili prodaju dva "blek hoka" komšijama

Izvor: B92, 31.Okt.2019

Zagreb -- Američki Stejt department odobrio je prodaju dva helikoptera "blek hok" i prateće opreme Hrvatskoj...Kupovina helikoptera "blek hok" vredna je 115 miliona dolara, a Stejt department je o svojoj odluci obavestio Kongres...Zeleno svetlo Stejt departmenta je proceduralni deo moguće transakcije...

Nastavak na B92...

SAD odobrile Hrvatskoj kupovinu helikoptera "Blek hok"

Izvor: VOA, 31.Okt.2019

Stejt Department je odobrio moguću prodaju dva helikoptera UH-60M "Blek hok" Hrvatskoj, uključujući i propratnu opremu i obuku, u vrednosti od 115 miliona dolara i o tome je obavešten Kongres, saopštila je američka Agencija za odbrambenu i bezbednosnu saradnju (DSCA), koja je deo Sekretarijata...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.