Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Mar.2020, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Božović: Srbija se ne meša u unutrašnja pitanja Crne Gore

Ambasador Srbije u Podgorici Vladimir Božović izjavio je da se Srbija ne meša, niti će se mešati u unutrašnja pitanja Crne Gore koju smatra najbližom državom i sa kojom želi najbolje moguće odnose.

On je, na sastanku sa predsednikom Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem, govoreći o Zakonu o slobodi veroispovesti izrazio uverenje da će se dijalogom doći do rezultata i izlaza iz aktuelne situacije i ocenio da postoji prostor da se razlike prevaziđu.

"Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << se ne meša, niti će se mešati u unutrašnje stvari Crne Gore, koju smatra najbližom državom sa kojom želi najbolje moguće odnose, zasnovane na međusobnom poštovanju", rekao je Božović.

Kako je naveo, Crna Gora je suverena, samostalna i država koja uređuje i vodi svoju spoljnu i unutrašnju politiku, i to Srbija uvažava i poštuje.

Božović je, kako je saopšteno iz parlamenta, Brajoviću preneo pozdrave srpskih zvaničnika, pre svega predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković.

On je kazao da će se tokom mandata posvetiti unapređenju političkih, ekonomskih, privrednih i kulturnih odnosa dve države.

Brajović je kazao da je nakon usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti bilo dosta neodmerenih izjava, ali da Srbija i Crna Gora u daljem procesu evropske integracije, kroz saradnju i međusobno poštovanje treba da prevaziđu sva nerazumevanja.

On je poželio Božoviću uspešan mandat i naveo da je uveren da će svojim diplomatskim angažmanom doprineti da se odnosi Srbije i Crne Gore dovedu do nivoa obostranog razumevanja i poštovanja.

Brajović je naglasio da je Crna Gora posvećena razvoju dobrosusedskih odnosa sa svim državama regiona sa kojima gradi saradnju utemeljenu na interesima građana, i ekonomskoj i geografskoj upućenosti jednih na druge.

Govoreći o politici proširenja, on je naveo da u spoljno-političkom kontekstu pristup Evropskoj uniji (EU) predstavlja prioritet Crne Gore i da će nastaviti da pruža Srbiji punu podršku na tom putu.

Brajović je kazao da je zadovoljan odličnom parlamentarnom saradnjom koja doprinosi daljem građenju odnosa dve države.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Ambasador Božović: Srbija se ne meša u unutrašnja pitanja Crne Gore

Izvor: Danas, 06.Mar.2020

Ambasador Srbije u Podgorici Vladimir Božović izjavio je da se Srbija ne meša, niti će se mešati u unutrašnja pitanja Crne Gore koju smatra najbližom državom i sa kojom želi najbolje moguće odnose.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.