Ambasada Turske u BiH iznenađena

Izvor: B92, 30.Jan.2011, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada Turske u BiH "iznenađena"

Sarajevo -- Turska ambasada u BiH iznenađena je navodima da je sastanak predsedavajućeg Predsedništva BiH i šefa turske diplomatije otkazan zbog diplomatskog ekscesa.

U subotu uveče iz Banjaluke sigla je informacija da je taj sastanak otkazan zbog kašnjenja delegacije Turske i zahteva da se iz sale za sastanke ukloni zastava RS.

Takvo obrazloženje dao je predsedavajući Predsedništva BiH Nebojša Radmanović. Ambasada Turske u Bosni i Hercegovini, međutim, saopštava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je iznenađena takvim navodima.

"Iznenađeni smo, budući da su na zajedničkoj pres konferenciji, koja je bila organizovana posle susreta Davutoglua i predsednika RS Milorada Dodika, na fontu bile postavljene tri zastave - zastava BiH, Turske i entiteta Republike Srpske", navodi se u saopštenju turske ambasade u Sarajevu.

U saopštenju se navodi da je turski šef diplomatije Ahmet Davutoglu, uprkos želji da se sastane sa Radmanovićem, izrazio žaljenje zbog nemogućnosti održavanja tog susreta u planiranom vremenskom okviru, budući da je razgovor koji je prethodno imao sa predsednikom RS bio sveobuhvatan i izuzetno detaljan i shodno tome trajao duže nego što je bilo planirano.

Iz turske ambasade još su naveli da je sa ovim stavom upoznat predsednik RS Milorad Dodik, koji je, kako je rečeno, kazao da će celu situaciju preneti Radmanoviću.

Iz Radmanovićevog kabineta prethodno je saopšteno da je sastanak sa Davutogluom otkazan pošto je turska delegacija kasnila više od sat vremena i jer je zahtevano da se iz sale za održavanje sastanka ukloni zastava RS.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.