Aleksandru Sinđeliću pritvor do 30 dana

Izvor: RTS, 02.Nov.2016, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandru Sinđeliću pritvor do 30 dana

Viši sud u Podgorici odredio je pritvor u trajanju do 30 dana državljaninu Srbije Aleksandru Sinđeliću koji je deo grupe osumnjičene za pripremanje terorističkih napada u Crnoj Gori.
Sinđelić se od sinoć nalazi u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu, mada nije sasvim jasno pod kojim je okolnostima uhapšen.
On se zajedno sa penzionisanim generalom, bivšim šefom srpske Žandarmerije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Bratislavom Dikićem, sumnjiči za pokušaj terorističkog napada u Crnoj Gori tokom izbornog dana 16. oktobra.
Sinđelić je po pisanju Vijesti u zatvoru kod Podgorice završio pod sumnjivim okolnostima, dok Dnevne novine navode da je on "u najvećoj tajnosti" uhapšen pre dva dana u Beogradu i da je u večernjim satima "pod specijalnim merama bezbednosti, letelicom crnogorskih državnih organa doveden u Podgoricu".
On je do pre nekoliko dana bio nedostupan nadležnim organima, ali se po pisanju medija, oglasio preko portala Srbija Danas i rekao da nije u bekstvu, već da se nalazi u Beogradu, te da u Crnoj Gori nije bio od 2002. godine.
Podgorički mediji su ranije objavili da je on prošle nedelje saslušan u Beogradu po nalogu crnogorskog specijalnog tužioca.
Od uhapšenih 20 državljana Srbije, 14 ih je u zatvoru u Podgorici, a šestoro je pušteno na slobodu. Sinđelić se zajedno sa Dikićem i Kristinom Hristić sumnjniči za "terorizam u pokušaju", dok se ostali sumnjiče za organizovanje kriminalne grupe.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Aleksandru Sinđeliću pritvor do 30 dana

Izvor: N1 televizija, 02.Nov.2016

Viši sud u Podgorici odredio je pritvor u trajanju do 30 dana državljaninu Srbije Aleksandru Sinđeliću, za kojeg se veruje da je deo grupe osumnjičene za pripremanje terorističkih napada u Crnoj Gori...Sinđelić se od utorka uveče nalazi u zatvoru u Spužu, mada nije sasvim jasno pod kojim okolnostima...

Nastavak na N1 televizija...

Aleksandru Sinđeliću pritvor do 30 dana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Nov.2016

Viši sud u Podgorici odredio je danas pritvor u trajanju do 30 dana državljaninu Srbije Aleksandru Sinđeliću koji je deo grupe osumnjičene za pripremanje terorističkih napada u Crnoj Gori...Sinđelić se od sinoć nalazi u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu, mada nije sasvim jasno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.