Albanski policajci primećeni u Crnoj Gori, MUP objašnjava zašto su tamo

Izvor: RTS, 19.Avg.2019, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanski policajci primećeni u Crnoj Gori, MUP objašnjava zašto su tamo

Crnogorski mediji su objavili da je na teritoriji Crne Gore uočeno prisustvo albanskih policajaca. Crnogorski MUP je zatim objavio saopštenje u kojem to potvrđuju, ali i objašnjavaju kako se to dogodilo.
Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore je saopštilo da su albanski službenici granične policije prethodnih dana boravili na teritorijama opština Andrijevice i Berana u pograničnom delu, prema >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Albaniji.
Oni su tamo bili "u skladu sa sporazumom dvije države a u vezi sagledavanja stanja graničnih piramida i oznaka od strane albanske policije i službenika uprava za nekretnine dvije države".
"Napominjemo da postoji uredna evidencija na Graničnom prelazu Grnčar o ulasku i izlasku pomenutih službenika i vozila, kao i o vremenskom periodu njihovog zadržavanja u pograničnom dijelu naše države", naveo je MUP.
Ističe se da dve policije sarađuju u skladu sa međudržavnim sporazumima.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

OGLASILA SE CRNOGORSKA POLICIJA: Evo zašto su albanske patrole prolazile kroz Andrijevicu i Berane!

Izvor: Kurir, 19.Avg.2019

Službenici policije Albanije boravili su na području Andrijevice i Berana u skladu sa sporazumom dve države, u cilju sagledavanja stanja graničnih piramida i oznaka od strane albanske policije i službenika uprava za nekretnine dve države.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.