Izvor: B92, 28.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanija sebe vidi u EU do 2014.

Albanija očekuje da će se u 2005. kvalifikovati kao potpisnica Sporazuma o stabilizaciji EU i veruje da će članica postati 2014.

Albanski premijer Fatos Nano rekao je da će Tirana u 2005. biti spremna da zaključi Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom. Osim toga, Nano je za AFP rekao da, s obzirom na to da "ćemo 2014. slaviti 25 godina od pada Berlinskog zida, što se čini pravim datumom za novo proširenje", Albanija očekuje da bude deo te projektovane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << runde proširenja.

"Pregovori sa Albanijom o Sporazumu su u toku," rekao je 18. januara Komesar za Proširenje Oli Ren pred Komitetom za spoljne poslove Evropskog parlamenta. "Progres će zavisiti o parlamentarnih izbora (koji treba da budu održani pre 25. juna) i toka reformi," rekao je Ren. Međutim, dodao je da je "zabrinut zbog političke klime u Albaniji koja trenutno ne doprinosi sprovođenju reformi i koja bi mogla da utiče na pripreme za nastupajuće izbore", prenosi EurActiv.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.