Izvor: B92, 10.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanija preplavljena kanabisom

Tirana -- Ruralni regioni u Albaniji na pravcu sever - jug preplavljeni su narkotičkim biljkama među kojima je najzastupljeniji kanabis.

Alabnska policija je, kako javlja Makfaks, počela pretragu u južnoj Albaniji i saopštila da je samo u nekoliko poslednjih dana uništeno na hiljade stabljika narkotičkih biljaka.

U Đirokastri je uništeno više od 6.000 stabljika kanabisa, biljke koja ima narkotičnu jačinu sličnu hašišu. Barkotičke biljke zasađene su i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u dolini reke Benca te u okolini Tepelena i Fijera.

Prema policijskom saopštenju, kanabisom su pokriveni i celi planinski regioni u severnoj i centralnoj Albaniji, i to najviše u područjima u kojima nema puteva i teško su prohodni.

U međuvremenu su mediji u Tirani javili da je samo šest poslednjih meseci širom Albanije uništeno oko 50.000 stabljika kanabisa. Ova biljka se najčešće švercuje u Italiju, gde se prerađuje, ali su još pre nekoliko godina laboratorije za preradu kanabisa otkrivene i u Albaniji.

Policija, inače, nailazi i na probleme u borbi protiv narkotika. Tako je u selu Lazarat kod Đirokastre naišla na otpor u kome je došlo i do čarke vatrenim oružjem.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.