Izvor: B92, 12.Jan.2011, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanija: Meta umešan u korupciju?

Tirana -- Najveća TV stanica u Albaniji optužila je potpredsednika vlade Iljira Metu da je umešan u korupcionaški skandal, koji je izazvao veliku pažnju u zemlji.

TV stanica "Top čanel" je emitovala desetominutni film, napravljen u martu 2010, na kome je prikazan Iljir Meta kako namešta posao oko izgradnje jedne hidroelektrane.

On je tada zatražio od ministra energetike Dritana Priftija da jednoj firmi, bez tendera, poveri posao izgradnje hidrocentrale.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Meta je tada takođe rekao, prema snimku, da ta kompanija nudi sedam odsto provizije odnosno 700.000 evra samo da dobije posao, prenela je makedonska agencija MIA.

Posle ovog otkrića još nema reagovanja u vladi, niti se oglasio premijer Salji Beriša.

Meta je nedavno postao ministar ekonomije, ali je i dalje zadržao mesto potpredsednika vlade Albanije.

Opoziciona Socijalistička partija je optužila Metu za korupciju, zajedno sa članovima njegiove stranke - Socijalističkog pokreta za integracijuju - koji je u koaliciji sa Demokratskom strankom premijera Saljija Beriše.

Meta je danas popodne obavestio parlament da je spreman da se odrekne poslaničkog imuniteta kako bi mogao da bude saslušan posle otkrića na TV "Top čanel", javila je agencija ATA.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potpredsednik albanske vlade Meta umešan u korupciju

Izvor: SrbijaNet.rs, 12.Jan.2011

Najveća TV stanica u Albaniji optužila je- potpredsednika vlade Iljira Metu da je umešan u korumpcionaški skandal, koji je izazvao veliku pažnju u zemlji. TV stanica "Top čanel" je emitovala desetominutni film, napravljen u martu 2010. godine, na kome je prikazan Iljir

Nastavak na SrbijaNet.rs...

POTPREDSEDNIK ALBANSKE VLADE META UMEŠAN U KORUPCIJU

Izvor: Kurir, 12.Jan.2011

TIRANA - Najveća TV stanica u Albaniji optužila je potpredsednika vlade Iljira Metu da je umešan u korupcionaški skandal, koji je izazvao veliku pažnju u zemlji...TV stanica Top čanel je emitovala desetominutni film, napravljen u martu 2010. godine, na kome je prikazan Iljir Meta, tada potpredsednik...

Nastavak na Kurir...

TUŽILAŠTVO POKRENULO ISTRAGU, META SE ODREKAO IMUNITETA

Izvor: Kurir, 13.Jan.2011, 02:22

TIRANA - Državni tužilac u Tirani pokrenuo je u sredu istragu o video snimku na kojem je potpredsednik vlade Iljir Meta prikazan kako namešta posao oko izgradnje jedne hidroelektrane, posle čega je Meta saopštio da se odriče imuniteta...Pravni postupak biće pokrenut zbog krivičnog dela primanja...

Nastavak na Kurir...

Tužilaštvo pokrenulo istragu, Meta se odrekao imuniteta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jan.2011

TIRANA -..Državni tužilac u Tirani pokrenuo je istragu o video snimku na kojem je potpredsednik vlade Iljir Meta prikazan kako namešta posao oko izgradnje jedne hidroelektrane, posle čega je Meta saopštio da se odriče imuniteta...Pravni postupak biće pokrenut zbog krivičnog dela primanja mita...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.