Ahmeti: Jiova poruka da je izbor Džaferija realnost

Izvor: RTS, 30.Apr.2017, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ahmeti: Jiova poruka da je izbor Džaferija realnost

Lider vodeće stranke Albanaca u Makedoniji DUI, Ali Ahmeti kaže da Makedonija treba da prihvati realnost, a to je izbor predsedavajućeg Sobranja. Treba da ga podrže i oni koji ga osporavaju zato što je njegov izbor obavljen na legalan i legitiman način, poručuje Ahmeti.
Kako navodi Radio Slobodna Evropa na makedonskom jeziku, Ahmeti je rekao da prenosi poruku zamenika pomoćnika državnog sekretara >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << SAD za Evropu i Evroaziju Brajana Hojt Jia sa kojim se sastao u rezidenciji američkog ambasadora u skopskom naselju Bardovci.

Poslanici DUI su zajedno sa predstavnicima Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) u Sobranju u četvrtak uveče spornim glasanjem izabrali novog predsedavajućeg parlamenta Talata Džaferija, nakon čega su pristalice VMRO-DPMNE bivšeg premijera Nikole Gruevskog upali u Sobranje.
Ukupno je 83 ljudi zatražilo medicinsku pomoć u bolnicama u Skoplju, među povređenima je bilo 54 civila, 25 policajca, tri poslanika i jedan novinar.
Ahmeti je naglasio da njegova stranka rešena da nastavi proces formiranja nove vlade.
"Nakon ovoga što se desilo u parlamentu krajnje vreme je da svi shvate da zemlja ide u negativnom pravcu i da se prihvati nova realnost, odnosno izbor novog predsedavajućeg Sobranja", rekao je Ahmeti.
Lider DUI se zahvalio međunarodnoj zajednici na podršci Džaferiju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ahmeti prenosi Jiovu poruku: Izbor Džaferija je realnost

Izvor: Večernje novosti, 30.Apr.2017

Makedonija treba da prihvati realnost, a to je izbor predsedavajućeg Sobranja kojeg treba da podrže i oni koji ga osporavaju - preneo je poruku Brajana Hojt Jia lider vodeće stranke Albanaca DUI Ali Ahmeti SKOPLJE - Makedonija treba da prihvati realnost, a to je izbor predsedavajućeg...

Nastavak na Večernje novosti...

Makedonija, Zapad podržava Džaferija, ključevi kod Veljanoskog

Izvor: RTS, 01.Maj.2017, 04:04

Albanski političari u Makedoniji zadovoljni posle sastanka sa američkim diplomatom Brajanom Hojtom Jijem. Ali Ahmeti: SAD i EU podržavaju izbor Talata Džaferija za predsednika Sobranja. U ponedeljak teški razgovori sa čelnicima VMRO-DPMNE i predsednikom Đorđem Ivanovim. Policija traga...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.