Aerodromi prokišnjavaju, vaze skupljaju vodu

Izvor: Večernje novosti, 31.Okt.2018, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aerodromi prokišnjavaju, vaze skupljaju vodu

Ministar saobraćaja i pomorstva Crne Gore Osman Nurković rekao je da je stanje u JP Aerodromi zabrinjavajuće te da će potencijalni koncesionar morati da ispuni više uslova, a prvi je investicija Ministar saobraćaja i pomorstva Crne Gore Osman Nurković rekao je da je stanje u JP Aerodromi zabrinjavajuće te da će potencijalni koncesionar morati da ispuni više uslova, a prvi je investicija. "Ne treba da objašnjavam u kakvim stanju su naši aerodromi. Mi imamo povećanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << broja putnika ali su nam kapaciteti limitirani. Imamo vaze sa cvećem koje služe da se skuplja voda dok prokišnjava Aerodrom. Dakle, ulaganje je preko potrebno", rekao je Nurković tokom kontrolnog saslušanja pred skupštinskim Odborom za ekonomiju, preneo je CDM.ME.PROČITAJTE JOŠ: CRNOGORSKI AERODROMI U KONCESIJI: Piste šalju na uvid JP Aerodromi su na računu imali 25 miliona evra, a nisu investirali u ono što je neophodno, rekao je Nurković, koji je izneo uverenje da bi do juna 2019. mogao biti potpisan koncesioni ugovor.PROČITAJTE JOŠ: CRNOGORSKI AERODROMI U KONCESIJI: Zakupcu pola milijarde On je rekao da je Vlada Crne Gore dostupna svim potencijalnim investitorima. “Očekujemo kvalitetne ponude. Ako dođe do realizacije projekta formiraće se preduzeće koje će rukovoditi aerodromima. Postojeće preduzeće Aerodromi ostaće u nekom obliku kao kontrolor investiranja. Postoji veliko interesovanje potencijalnih investitora iz Dubai aerodroma, Seulskog aerodroma, Frankfurta, nekoliko turskih kompanija, francuskih…”, rekao je on. Podsetio je da je povodom najavljenog davanja crnogorskih Aerodroma u koncesije bila organizovana javna rasprava, te da je bilo primedbi što je organizovana tokom godišnjih odmora. On je najavio da će tender za odabir koncesionara trajati 60 dana. “Najmanje 100 miliona evra treba da bude avansna uplata. To je jednokratna uplata, a iznos koncesione nadoknade zavisiće od prihoda. Tokom koncesionog perioda mora da se uloži 200 miliona, a tokom prve dve do tri godine najmanje 80 miliona evra”, naglasio je Nurković. Kako je rekao, pet godina nema reorganizacije ni tehnoloških viškova.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Crna Gora: Aerodromi prokišnjavaju, vaze služe da skupljaju vodu

Izvor: Blic, 31.Okt.2018

Ministar saobraćaja i pomorstva Crne Gore Osman Nurković rekao je da je stanje u JP Aerodromi zabrinjavajuće, te da će potencijalni koncesionar morati da ispuni više uslova, a prvi je investicija.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.