Abazović dobio legitimitet za ideju manjinske vlade – kreće u napad?

Izvor: B92, 24.Jan.2022, 22:02

Abazović dobio legitimitet za ideju manjinske vlade – kreće u "napad"?

Glavni odbor URE dao je mandat rukovodstvu stranke da se otvore konsultacije partnerima o razrešenju političke krize u Crnoj Gori kroz model manjinske vlade.

Partija Dritana Abazovića smatra da je to ovom trenutku optimalno rešenje za izlazak iz političke krize.

"Podržavali smo Vladu sve vreme, ona je bila sa mnoštvom mana ali i nekim dobrim rezultatitma, a u julu nakon neizglasavanja Tužilačkog saveta u Skupštini videlo se da ona ne može dalje nastaviti svoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << put u postojećem formatu. URA je bila jedina opcija koja je istinski podržavala i držala Vladu na nogama. Uprkos tome Krivokapić i njegovi ministri su za to vreme hteli da URU izbace iz vlasti. Sve to vreme URA nije htela da državu gura u nestabilnost i izaziva krizu vlasti dok se ne usvoji budžet", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi u saopštenju, Evropskom vladom mora da se odblokira put Crne Gore u EU integracijama.

"URA evropskom vladom u ovom trenutku nudi rešenje koje je optimalno ali i ne beži od izbora. Još jedan razlog zbog čega URA nudi evropsku vladu jeste i taj što želi da kaže stop osnivanju političkih partija zakulisno preko državnih resursa, jer kad to ne bi rekli transparentno i sada bili bi kao DPS. Crna Gora želi da bude zemlja pravde a sedam meseci postojeći model vlade nije uspeo da izabere novog ministra pravde", navode.

"Kategorički URA modelom evropske vlade neće vratiti DPS na vlast, niti će stupati u bilo kakve aranžmane sa tom partijom. U toj vladi učešće će uzeti pre svega potpisnici Memoranduma, a u njoj neće biti mesta kompromitujućim i ličnostima koje izazivaju negativnu emociju prema javnosti. Evropska vlada nastaviće program 'Evropa sad', učiniti ga održivim privući nove investicije što je neophodno za ekonomski rast i razvoj. Svi kvalitetni kadrovi u evropskoj vladi naći će svoje mesto, ona neće biti vlada revanšizma već vlada jedinstva i pomirenja", stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.