Abazović u trodnevnoj poseti tzv. Kosovu, uručeni mu ključevi grada Prištine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Apr.2023, 08:19

Abazović u trodnevnoj poseti tzv. Kosovu, uručeni mu ključevi grada Prištine

Gradonačelnik Prištine Preparim Rama uručio je danas premijeru Crne Gore Dritanu Abazoviću ključeve grada Prištine, preneo je RTK2 na srpskom.

"Hvala gradonačelniku Prištine Perparimu Rami na uručenom Ključu grada Prištine. Velika čast i podsticaj na daljem afirmisanju novih ideja i bolje budućnosti Zapadnog Balkana", poručio je Abazović, prenosi Radio-televizija Crne Gore.

Abazović je počeo trodnevnu posetu Kosovu, gde će sa premijerom Kosova Aljbinom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kurtijem potpisati sporazum o korišćenju vazdušnog koridora, na osnovu kojeg će avioni koji poleću sa prištinskog aerodroma moći da koriste vazdušni prostor Crne Gore, navela je Koha.

Abazović će odvojeno razgovarati i sa bivšim predsednicima Kosova, Atifete Jahjagom i Bedžetom Pacolijem.

Predviđeni su i sastanci Abazovića sa komandantom Kfora Anđelom Ristučom i gradonačelnikom Peći Gazmendom Muhadžerijem.

Sporazum Beograda i Prištine ima dobre implikacije na ceo region

Vršilac dužnosti premijera Crne Gore Dritan Abazović je, komentarišući sporazum Beograda i Prištine, istakao da on ima izuzetno dobre implikacije za sve u regionu.

"Postizanje sporazuma između (tzv) Kosova i Srbije ima izuzetno dobre implikacije za sve u regionu", rekao je on za TV Kljan Kosova.

Abazović je dodao i da bi bilo jako dobro da se postigne konačan dogovor.

"Kao neko ko je zaista prijatelj, brat, mislim da bi bilo sjajno da se postigne konačan dogovor", zaključio je Abazović koji je u četvrtak doputovao u posetu Prištini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.