Abazović: Neće ulica postavljati načelnike centara bezbednosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2021, 12:36

Abazović: Neće ulica postavljati načelnike centara bezbednosti

Neće ulica postavljati načelnike centara bezbednosti u Crnoj Gori, poručio je potpredsednik vlade Dritan Abazović, komentarišući reakciju dela javnosti nakon što je za šefa pljevaljske policije imenovan Haris Đurđević.

Abazović je nakon saslušanja u Specijalnom policijskom odeljenju rekao da je potrebno izvršiti proveru o čemu se radi, kao i koji su motivi takve reakcije javnosti, odnosno jesu li u pitanju profesionalne ili lične reference koje su, kaže on, manje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << važne.

"Nećemo moći da funkcionišemo ako će određena politička opcija, kojoj se ne sviđaju neka imenovanja, organizovati proteste", rekao je Abazović novinarima, preneo je portal RTCG.

Ako je profesionalni propust razlog protesta, kaže Abazović, onda je to zabrinjavajuće i trebalo bi da se razmotri.

"Nedodirljivih nema, nikakav problem da se zameni ako za to postoje uslovi. A osuđujem šovinističke i nacionalnističke poruke koje su se čule od manje grupe ljudi. To ne doprinosi miru i suživotu", rekao je Abazović.

Poručio je da građani svakako imaju pravo da iskažu nezadovoljstvo, ali da je neprihvatljivo ako je ono motivisano verskim ili političkim opredeljenjem.

"Dozvolite da to nije princip i da tako nećemo moći da funkcionišemo. Šta sad treba, u svakom gradu kad bude neko imenovanje neka politička opcija je nezdovoljna i treba da protestuje. To ne može država da prihvati kao princip", rekao je Abazović.

Deo građana Pljevlja protestovao je sinoć zbog postavljanja Đurđevića za načelnika policije u tom gradu, dok su pljevaljski odbori Nove, Demokrata, DNP-a i Pokreta za Pljevlja zatražili od vlade da poništi odluku o njegovom imenovanju.

Ili UP i SDT ne sarađuju, ili ....

Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović saslušan je danas u svojstvu građanina u Specijalnom policijskoj odeljenju, a nakon toga je novinarima rekao da "oni ne znaju za koje krivično delo" su ga pozvali.

Abazović je pozvan na saslušanje zbog izjave o nedavnim protestima u Bogetiću, kod Nikšića.

On je tada, naime, ponovio ono što je prethodno rekao premijer Zdravko Krivokapić, da vlada ima operativna saznanja da blokadu puta u Bogetiću organizuje bivši prvi čovek Uprave policije Veselin Veljović.

"Sva operativna saznanja koja imam, ima i Uprava policije. Što govori da oni ili nemaju saradnju, ili Specijalno državno tužilaštvo zloupotrebljava položaj", rekao je Abazović po izlasku sa saslušanja, preneli su crnogorski mediji.

Podsetio je da je u emisiji Načisto TV Vijesti govorio o operativnim podacima, a da to znači da ih i oni imaju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.