AKCIJA POLICIJE: Uhapšeno 16 osoba, zaplenjena tona kokaina i novac

Izvor: Večernje novosti, 25.Jul.2019, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AKCIJA POLICIJE: Uhapšeno 16 osoba, zaplenjena tona kokaina i novac

U međunarodnoj kriminalističkoj akciji "Familia" u Evropi i Aziji je uhapšeno 16 osoba, a zaplenjeno je više od tone kokaina i dva miliona evra u gotovini U međunarodnoj kriminalističkoj akciji "Familia" u Evropi i Aziji je uhapšeno 16 osoba, a zaplenjeno je više od tone kokaina i dva miliona evra u gotovini, saopšteno je danas u Zagrebu. Hrvatski MUP je saopštio da je akcija, koja je počela krajem 2017, bila deo šire evropske strategije protiv zapadno-balkanske mreže >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << organizovanog kriminala, takozvanog Balkanskog kartela. U akciji su uz Hrvatsku, koja je koordinisala akcijom, učestvovale policije Srbije, Češke, Slovenije, Francuske, Italije i Hong Konga. Od 16 uhapšenih, 11 ih je uhapšeno u Hrvatskoj, Srbiji, Češkoj i Švajcarskoj, a pet osoba u Hong Kongu.PROČITAJTE JOŠ - ZAPLENA DROGE U SAD VREDNE MILIJARDU DOLARA: Potraga za još dvojicom Kotorana Zaplenjeno je više od tone kokaina - 600 kilograma u Švajcarskoj i 421 kilogram u Hong Kongu. U Hrvatskoj, Češkoj, Srbiji, Sloveniji i Švajcarskoj je zaplenjeno dva miliona evra u gotovini i skupoceni predmeti u vrednosti većoj od million evra, među kojima visoko kvalitetni satovi i vozila. Kriminalističko istraživanje je počelo krajem 2017. na inicijativu hrvatske policije, a na osnovu brojnih prikupljenih informacija o krijumčarenju kokaina iz Južne Amerike u države Evrope, uključujući i Hrvatsku.PROČITAJTE JOŠ - Filadelfija: Zaplenjeno 18 tona kokaina vrednih 1,3 milijarde evra! U saopštenju se dodaje da je identifikovana dobro organizovana grupa, deo takozvanog Balkanskog kartela, sa pripadnicima iz mnogih država EU i sveta. Oni su se bavili prekookeanskim krijumčarenjem kokaina iz Južne Amerike u Evropu i Aziju, kao i pranjem novca dobijenog krijumčarenjem. Zbog raširenih kriminalističkih aktivnosti u Europi i jakim kriminalnim vezama grupe na tom području i u nekoliko južnoameričkih zemalja i Aziji, kriminalističko istraživanje je prošireno putem međunarodne pravne pomoći i međunarodne policijske saradnje, navela je policija. U saopštenju se ističe da je akcija "samo još jedan dokaz kako je uspešna međunarodna saradnja najučinkovitije oružje u borbi protiv organizovanog kriminaliteta". Istraživanje je od početka imalo snažnu podršku međunarodnih agencija za sprovođenje zakona kao što su Europol, DEA i Fronteks.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

VIDEO: Zaplenjena tona kokaina, uhapšeno 16 osoba

Izvor: Radio 021, 25.Jul.2019

U međunarodnoj akciji "Familia" u Evropi i Aziji je uhapšeno 16 osoba, a zaplenjeno je više od tone kokaina i dva miliona evra u gotovini, saopšteno je u Zagrebu...Hrvatski MUP je saopštio da je akcija, koja je počela krajem 2017. godine, bila deo šire evropske strategije protiv zapadno-balkanske...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.