A1 emituje program ispred vlade

Izvor: B92, 28.Jan.2011, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

A1 emituje program ispred vlade

Skoplje -- Problemi skopske televizije A1, koja kritikuje makedonsku vlast, se nastavljaju. Televizija je u finansijskoj blokadi, ali program emituje ispred zgrade vlade.

Posle policijskih upada pre nekoliko meseci, zbog istrage o poslovanju vlasnika te stanice, ova televizija sada je u finansijskoj blokadi.

U znak protesta zbog blokade računa, ta televizija nastavila je da emituje svoj program uživo ispred zgrade Vlade Makedonije, a vlada je ocenila se radi o "eklatantnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << primeru zloupotrebe moći medija".

Podršku skopskoj televiziji A1 dali su i američki, nemački i francuski ambasadori u Makedoniji, koji su poručili da je istraga o poslovanju televizije jedno, ali da je nesmetan rad medija ključna vrednost za zemlju koja želi da postane članica Evropske unije.

Protest, pokrenut sinoć, izvodi se tako što novinari A1 izvode TV program na ulici, a najnovija akcija bila je - čitanje jutarnjih vesti.

U najnovijem saopštenju iz makedonske vlade navodi se da je blokada računa rezultat sudske odluke koja je doneta na zahtev tužilaštva.

Vlada je takođe ocenila da je sadašnji način emitovanja programa A1 - "eklatantan primer zloupotrebe moći medija".

Podsetimo, tužilaštvo vodi istragu protiv vlasnika stanica A1 Velija Rankovskog, koji je u pritvoru više od mesec dana.

U pritvoru su takođe direktor televizije i drugi njeni zvaničnici, ali i predstavnici firmi koje su sarađivale sa A1.

Oni se terete za utaju poreza i udruživanja radi sticanja materijalne i finansijske koristi.

Sud je juče blokirao račune A1 zbog, kako se tvrdi, utaje poreza od 4,5 miliona evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.