Izvor: RTS, 25.Apr.2023, 09:54

"Дуал радар" на путевима, полиција открила више од 650 прекршаја прекорачења брзине

Полицијски службеници саобраћајне полиције у Панчеву су, за три дана, уређајем "дуал радар“, који се први пут користи на нашим путевима, открили више од 650 прекршаја прекорачења дозвољене брзине кретања, при чему је мерење брзине вршено искључиво у зонама пешачких >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << прелаза.
Поред прекршаја прекорачења дозвољене брзине, радаром су документовани и прекршаји непропуштања пешака на обележеном пешачком прелазу и прекршаји непрописног претицања, саопштио је МУП.
Наведеним уређајем je измерена брзина кретања мотоцикла "јамаха", од 159 километара на сат, на делу пута у насељу, у зони пешачког прелаза, где је ограничење брзине 50, што је Законом о безбедности саобраћаја на путевима прописано као насилничка вожња.
Против возача који је управљао мотоциклом биће поднет захтев за покретање прекршајног поступка.
"Апелујемо на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе, а посебно прописе о ограничењу брзине кретања и прилагоде своју брзину када се приближавају пешачким прелазима, како не би угрожавали безбедност пешака", наводи се у саопштењу МУП-а.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.