Izvor: RTS, 06.Jul.2023, 14:54

Покушао да прокријумчари томпусе и цигарете вредне 39.000 долара

У два наврата цариници су на Аеродрому Никола Тесла спречили покушај истог путника да у пртљагу прокријумчари преко 1.000 томпуса и око 50 паклица кубанских цигарета, чија је вредност процењена на око 39.000 долара.
Приликом прве контроле, тридесетосмогодишњи >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << мушкарац, који је допутовао летом из Париза преузео је свој пртљаг и упутио се ка аеродромском излазу.

Царинике, који су га зауставили у зеленом контролном пролазу, намењеном онима који немају ништа за пријављивање, уверавао је да са собом не носи ништа сем личног пртљага, наводи се у саопштењу Управе царина.
Међутим, када је један од његових кофера отворен, у њему су пронађена 362 томпуса и 800 филтер цигарета познатих кубанских робних марки, вредних нешто више од 12.000 долара.
Када је исти путник сутрадан дошао да преузме три своја накнадно пристигла кофера, поступио је на идентичан начин, поново тврдећи да нема ништа за пријављивање.
Приликом контроле, пронађено још 686 томпуса и 140 кубанских цигарета, чија је вредност процењена на више од 26.000 долара.

 Кубански томпуси и цигарете ''Partagas Serie D NO 4'', ''Cohiba Behike'', ''Cohiba Robusto'', ''Trinidad Topes'', ''Hoyo Epicure NO 2'', ''Bolivar Gold Medal'', ''Montecristo Linea 1935 Maltes Cigars'' и других познатих марки задржане су до окончања прекршајног поступка.
Управа царине подсећа да се у земљу могу унети 50 цигарета, 25 цигарилоса (до 3 грама по комаду), десет цигара, 50 грама дувана или одговарајућа комбинација наведених производа, као и да се без наплате увозних дажбина у нашу земљу може унети роба чија вредност не прелази 100 евра.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.