За подршку регионалног раста у Србији опредељено 315 милиона динара у 2024.

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Feb.2024, 13:55

За подршку регионалног раста у Србији опредељено 315 милиона динара у 2024.

Влада Србије усвојила је Уредбу о утврђивању Програма подстицања регионалног раста у Републици Србији у 2024. години, за шта је предељено 315 милиона динара. Фото: Влада Србије Средства су планирана за реализацију подршке у суфинансирању пројеката, од којих 50.000.000 динара за суфинансирање >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << израде развојних докумената, а 265.000.000 динара за суфинансирање инфраструктурних и развојних пројеката, наводи се у саопштењу Министарства за равномерни регионални развој.
Циљ програма је подстицање регионалног раста, равномерни регионални и локални развој и јачање регионалних институционалних капацитета. Право на коришћење средстава за суфинансирање имају једна или више јединице локалних самоуправа (ЈЛС) и акредитоване регионалне развојне агенције (АРРА) или самостално ЈЛС које заједнички учествују у изради развојних докумената на нивоу ЈЛС и регионалних области.
Министар за равномерни регионални развој Един Ђерлек рекао је да ће ово министарство суфинансирати до 80 одсто трошкова пројекта.
„Овом приликом најављујем јавни позив и позивам јединице локалних управа да поднесу пријаве са развојним пројектима који ће побољшати услове живота грађана и омогућити раст и развој округа и региона“, рекао је Ђерлек. Министарство наводи да могу учествовати пројекти од значаја за регионални раст, пројекти који доприносе привлачењу инвестиција, унапређењу пословне инфраструктуре, развоју предузетништва, пројекти који доприносе стварању повољних услова за бржи раст и развој стартап предузећа, пројекти повећања запослености, иновативности и конкурентности.
Такође, пројекти се могу односити на изградњу и реконструкцију комуналне инфраструктуре, изградњу и реконструкцију објеката из области образовања и културе, социјалне инфрастуктуре и туризма. Програм ће, на адекватан начин, омогућити планирање и спровођење политике регионалног развоја, на основу развојних докумената на републичком, регионалном и локалном нивоу.
Из министарства подсећају да је у 2023. години опредељено 325.100.00 динара за програм регионалног раста, а широм Србије реализован је укупно 91 пројекат.
Sretenje – praznik u znak sećanja na obnovu srpske državnosti u 19. veku

Преузмите андроид апликацију.
Чланак За подршку регионалног раста у Србији опредељено 315 милиона динара у 2024. се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.