Izvor: RTS, 28.Okt.2023, 14:05

Пожар у руднику у Казахстану, погинуло 28 рудара

Најмање 28 рудара је погинуло, а 18 се води као нестало након пожара који се догодио у једном руднику у Казахстану. Казахстански председник Касим Жомарт Токајев наредио је свом кабинету да прекине сарадњу са глобалним челичним гигантом "ArcelorMittal" након још једне несреће >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у једном од рудника те групације.
Осамнаест људи је затражило медицинску помоћ, наводи се у саопштењу.
Пожар је избио у близини града Караганда, индустријског региона у централном Казахстану.
Казахстански председник Касим Жомарт Токајев, који је изразио саучешће породицама жртава, наредио је свом кабинету да прекине инвестициону сарадњу са глобалним челичним гигантом "ArcelorMittal" након још једне несреће у једном од рудника те групације.
Ово је друга несрећа у последњих неколико месеци, након што је пет рудара погинуло у августу.
Компанија "ArcelorMittal" је редовно критикована због непоштовања безбедносних и еколошких стандарда, а председник Казахстана и раније је запретио да ће тој групацији забранити рад у тој земљи.
"ArcelorMittal" поседује 15 рудника у Казахстану, као и челичану.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.