Izvor: RTS, 02.Avg.2023, 16:20

Брнабић: Привредни раст би ове године требало да достигне 2,5 одсто

Председница Владе Ана Брнабић председавала је седници Савета за координацију акивности и мера за раст бруто домаћег производа (БДП) на којој констатовано да би Србија 2023. године требало да достигне привредни раст од 2,5 одсто и поручила да је важно наставити тренд >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << привредног раста у трећем и четвртом кварталу, саопштила је Канцеларија за сарадњу с медијима Владе Србије.
Ана Брнабић је указала да су индустријa и грађевинарствo области које су кључне за остваривање привредног раста, као да је и у другом кварталу забележен раст од 1,7 одсто, што је у складу са очекивањима.

Како се наводи, на седници је наглашен напредак остварен у грађевинарству и бржем издавању грађевинских дозвола, што је од важности за капиталне пројекте и приватне инвестиције.
Говорећи о најзначајнијим пројектима, премијерка је истакла да је сваки пројекат важан и да свако министарство, локална самоуправа и јавно предузеће мора предано да ради како би се испоштовали рокови за завршетак пројеката, а све у циљу остварења већег привредног раста, каже се у саопштењу.
Посебно је истакнуто да ће нови пројекти попут почетка радова на инфраструктури за ЕКСПО 2027. године допринети додатном привредном расту до краја године.
Брнабићева је истакла да област туризма бележи раст, који се пре свега огледа у већем броју ноћења страних туриста.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.