Izvor: RTS, 17.Apr.2023, 09:16

Словачка предала Украјини свих 13 обећаних "мигова"; Најжешће борбе код Бахмута и Лимана

Рат у Украјини – 416. дан. Најжешће борбе воде се на подручју Лимана, Бахмута, Авдејевке и Маринке у Доњецкој области. Словачка предала Украјини свих 13 обећаних "мигова". Председник Украјине Володимир Зеленски је навео да су Украјинци дочекали Ускрс са непоколебљивом >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << вером у неповратност победе доброте, истине и живота. Руски председник Владимир Путин састао се са министром одбране Кине Ли Шангфуом и поручио да Кина и Русија активно сарађују у области одбране.
У Украјини није било мирно ни за Ускрс. Руске снаге настављају нападе у правцу Лимана, Бахмута, Авдејевке и Маринике.
Кијев наводи да се у Бахмуту воде крваве бомбе, али тврде да њихови војници одолевају нападима. Украјинске снаге испалиле су 20 ракета из вишецевних бацача у правцу Доњецка. Погођена је црква у којој је на васкршењем бдењу било неколико десетина људи. На Васкрс још једна велика размена заробљеника. Русија је ослободила 130 украјинских војника.
Председник Украјине Володимир Зеленски је навео да Украјинци дочекују Ускрс са непоколебљивом вером у неповратност победе доброте, истине и живота.
Руски председник Владимир Путин се у Москви састао са кинеским државним саветником и министром одбране Ли Шангфуом, подсетио на недавну посету кинеског председника Си Ђинпинга Русији, наводећи да је она била веома продуктивна и да је разговарано и о сарадњи између војних ресора.
Путин је рекао да Кина и Русија активно сарађују у области одбране, редовно размењују корисне информације, сарађују у области војно-техничке сарадње и одржавају заједничке војне вежбе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.