Izvor: RTS, 30.Apr.2023, 13:05

Преврнуо се аутобус с туристима из Србије у Мађарској, 12 повређених

Аутобус из Србије слетео је с пута јуче ујутро око шест сати на регионалној саобраћајници број 53 у близини Кишкунхалаша, саопштила је мађарска полиција. Троје лакше повређених задржано је у болници. Десет путника вратило се назад док је њих 35 наставило пут ка Будимпешти. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Дванаест особа је повређено и смештено у здравствене установе у Кишкунхалашу и Кечкемету, наводи мађарска полиција. 

У болници у "Семелвајс" у Кискунхалашу РТС-у је потврђено да се у тој здравственој установи налазе три повређене особе из Србије, смештене након јучерашње саобраћајне незгоде аутобуса сомборске фирме "Студио 5 турс".
Реч је о две жене и једном од два возача аутобуса.
Све троје имају лакше телесне повреде и у добром су стању, кажу у болници у Кишкунхалашу.
Андреа Ковач из полицијске капетаније Бачкишкун је изјавила да је из непознатих разлога аутобус слетео с пута и преврнуо се, те да су ватрогасци помогли да се повређени извуку из слупаног аутобуса и предати екипама Хитне помоћи из Кишкунмајше и Кишкунхалаша.
Заменик градоначелника Кишкунхалаша Ласло Куриш рекао је за РТС да су у просторијама локалне самоуправе јуче сместили четрдесетак неповређених путника из аутобуса који се слупао.

Како је додао, по туристе из Србије у суботу поподне стигла су два аутобуса. Неки су се вратили кућама, а неки су наставили путовање заменским аутобусом. 
Мађарски медији наводе да су у аутобусу из Србије била 54 путника који су ишли према Будимпешти. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.