Izvor: RTS, 17.Nov.2023, 18:58

Са градилишта у Вуковару удаљени радници из Србије због амблема са српском заставом

Радници из Србије који су били ангажовани на постављању уређаја за наплату паркирања у Вуковару удаљени су са градилишта због тога што су носили амблеме са заставом Србије, преноси портал Индекс. Из градске управе су потврдили да су радници удаљени због "непримерених >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << амблема".
Град Вуковар удаљио је с градилишта у центру града раднике из Србије који су постављали уређаје за контролу паркинг места на јавним паркиралиштима, пренео је портал Индекс.
На терен је изашла и полиција, а на снимцима који су објављени на друштвеним мрежама, мушкарци полицији показују амблеме са заставом Србије.
Како је Индексу речено из полицијске управе, полицајци који су били на терену нису утврдили никакво противправно понашање.
Из градске управе Вуковара су потврдили да су радници удаљени са градилишта, а сугерисали су и да се можда ради о "активности сигурносно-обавештајног апарата".
У одговору Индексу из вуковарске градске управе наводе да је за постављање уређаја за контролу паркинга ангажовано предузеће "Пословни системи Тилиа д.о.о." из Загреба које је, како додају, без знања градске управе ангажовало раднике из Србије.
"Подизвођачи који су држављани Републике Србије с непримјереним обиљежјима удаљени су с градилишта. Остаје закључити како није сигурно ради ли се о случајности или активности сигурносно обавјештајног апарата", наводи се у одговору градске управе Вуковара.
Портал пише да се проширила чак и прича да су запослени фирме из Србије наводно ангажовани на бројању људи у сутрашњој Kолони сећања, али су из градске управе Вуковара то демантовали.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.