Izvor: RTS, 13.Nov.2023, 15:58

Радници “Поште“ одбили понуђено повећање плата, настављају штрајк

Радници "Поште Србије", коју су већ три седмице у обустави рада, данас су одбили понуду Министарства телекомуникација за повећањем зарада за 10 одсто у новембру и исто толико у јануару.
Састанци радника “Поште Србије“ и Министарства телекомуникација >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << су у Новом Саду одржани у петак и данас.
Радници су за РТС рекли да преговора око захтева нема, као и да не одустају од обуставе док захтеви не буду испуњени.
Додају да уз раднике у Новом Саду и Београду у обустави учествују и њихове колеге из других пошта у Србији, као и да је скоро потпуно обустављена испорука писама, рачуна и пошиљки.
До сада је испуњен један од захтева радника - исплата зараде из добити, што није довело до прекида обуставе рада.
Уз повећање зарада од минимум 30 одсто, траже и моментални пријем оптималног броја извршилаца, прекид “тихе дискриминације" и гаранције Владе да ће њихови захтеви бити испуњени.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.