Izvor: RTS, 10.Nov.2023, 17:54

Елек: Надам се да је долазак лекова почетак континуираног снабдевања

Директор КБЦ Косовска Митровица Златан Елек рекао је да прва пошиљка лекова из централне Србије после више од две године представља први корак ка редовном снабдевању здравствених установа на КиМ и изразио наду да убудуће неће бити административних препрека. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Златан Елек је за Танјуг рекао да су јуче здравствене установе на КиМ добиле два шлепера, један са инфузионим растворима и други у којем су били су антибиотици, део цитостатика, фраксипарин и низ других лекова.

"Верујем да је ово први корак ка редовном снабдевању КБЦ-а лековима, да ово није последња испорука и да ћемо континуирано бити снабдевани и да нећемо наилазити ни на какве административне препреке, које нису потребне", рекао је Елек.
Истакао је да су лекови су превасходно неопходни за пацијенте без обзира на њихову расну и националну припадност или политичко опредељење.
Додао је да на КиМ, где лекови нису стизали две године и три месеца и даље недостаје велики број лекова и још једном истакао да се нада да, како је рекао, уз добру вољу неће бити препрека и да ће здравствене установе моћи да континуирано пружају негу пацијентима.
У Косовску Митровицу и Грачаницу у четвртак вече стигли су шлепери натоварени неопходним лековима који су за српске здравствене установе на Косову и Метохији упућени из централне Србије.
Ово је прва испорука лекова српским болницама на КиМ после двогодишње блокаде Приштине.
Шлепери су из централне Србије послати пре недељу дана, од када су били на царинском терминалу у Приштини.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.