Министарка Танасковић у Скопљу истакла важност регионалне сарадње

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Okt.2023, 14:32

Министарка Танасковић у Скопљу истакла важност регионалне сарадње

 Министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић учествовала је на отварању Другог националног сајма хране и пића у Скопљу у Северној Македонији и том приликом истакла колико је важно чувати и ширити традицију. Фото: Танјуг/ Сава Радовановић Министарка >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танасковић захвалила је премијеру Северне Македоније Димитру Ковачевском и министру пољопривреде Љупчу Николовском на позиву да учествује на сајму хране и пића и позвала их да узврате посетом Београду, на сајму Опен Балкан, од 16. до 19. новембра.
„Битно је да регионално сарађујемо са свима који сте данас овде – мали произвођачи који шире и чувају традицију. Да у сваку теглу и флашу коју сте произвели донесете оно што је најбогатије у нашем региону, а то су наши укуси, стари рецепти и добра кухиња коју треба да негујемо и традиција коју треба да ширимо по целом свету“, навела је Танасковић.
Министарка је захвалила домаћинима и на дугогодишњој политичкој, економској и билатералној сарадњи.
„Поносна сам на то што сам део српске владе која може да учествује у размени и пријатељству које већ дуго и традиционално имамо са Северном Македонијом и што сам део овог скупа. Надам се да се ускоро сви заједно видимо у Београду“, закључила је Танасковић.
 
Vučić za Skaj njuz: Beograd je uvek konstruktivan u pregovorima, Priština nije

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Министарка Танасковић у Скопљу истакла важност регионалне сарадње се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.