Русија обележава Дан уједињења нових региона

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Sep.2023, 10:13

Русија обележава Дан уједињења нових региона

Русија данас први пут обележава Дан уједињења нових региона са Руском федерацијом, а реч је о четири области у Украјини чије је припајање Москва прогласила пре годину дана. Председник Русије Владимир Путин честитао је грађанима Дан уједињења Доњецке Народне Републике, Луганске >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Народне Републике, Запорошке и Херсонске области са Русијом. Фото: Wikimedia Commons/alvesgasper „Пре годину дана, 30. септембра, десио се одлучујући, истински историјски и судбоносни догађај – потписани су споразуми о пријему у састав Русије четири нова субјекта Федерације. Милиони становника Донбаса, Запорожја и Херсонске области су начинили су свој избор – да буду са својом отаџбином“, навео је Путин у честитки, преноси агенција РИА Новости.
Према његовим речима, власти успостављене у Кијеву после пуча 2014. године покушале су да заплаше становнике тих региона, да им одузму право да сами одлучују о својој будућности и судбини и да им одузму културу, традицију и матерњи језик.
„Али ништа и нико не може да сломи вољу милиона људи, њихову веру у истину и историјску правду“, истакао је Путин и оценио да су људи ту свесну, дуго очекивану и заиста народну одлуку донели на референдумима потпуно у складу са међународним стандардима.
Francuski i nemački proizvođači naoružanja otvaraju fabrike u Ukrajini

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Русија обележава Дан уједињења нових региона се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.