Захарова: Русија забринута због ескалације у региону Нагорно-Карабаха

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Sep.2023, 13:57

Захарова: Русија забринута због ескалације у региону Нагорно-Карабаха

Русија је забринута због ескалације у региону Нагорно-Карабаха и позива стране да зауставе крвопролиће, изјавила је данас портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова. Фото: Танјуг/Defense Ministry of Azerbaijan via AP Захарова је рекла на брифингу за новинаре у Москви да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је Азербејџан почео да спроводи антитерористичке мере у региону Нагорно-Карабаха, на шта су узвратиле локалне јерменске оружане формације и апеловала на сукобљене стране да одмах прекину непријатељства и врате се тражењу политичког и дипломатског решења.
Захарова је истакла да Москва тренутно обавља контакте по том питању, укључујући и азербејџанску страну, пренела је агенција Интерфакс.
Захарова је нагласила да стране у сукобу морају да испуне раније преузете обавезе и да раде на смиривању и решавању ситуације. Азербејџан је почео „локалне антитерористичке активности“ у отцепљеном региону Нагорно-Карабаха насељеном Јерменима, саопштило је данас азербејџанско Министарство одбране, наводећи да се акција спроводи у циљу „сузбијања провокација великих размера“ и „протеривања јерменских трупа“.
У саопштењу се наводи да су у оквиру антитерористичких активности онеспособљене јединице јерменских оружаних снага, њихова борбена средства и војни објекти помоћу високопрецизног оружја, пренео је Ројтерс. Карабах, међународно признат као део Азербејџана, има претежно јерменско становништво и није под контролом Бакуа од раних 1990-их након рата између Јерменије и Азербејџана.
Azerbejdžan saopštio da je počeo antiterorističke aktivnosti u Nagorno-Karabahu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Захарова: Русија забринута због ескалације у региону Нагорно-Карабаха се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.