Захарова: Русија позива Јапан да не дестабилизује азијско-пацифички регион

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Avg.2023, 20:15

Захарова: Русија позива Јапан да не дестабилизује азијско-пацифички регион

 Москва позива Токио да се уздржи од било каквих војних припрема које би могле да угрозе безбедност и стабилност у азијско-пацифичком региону АПАЦ, изјавила је данас портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова. Фото: Wikimedia Commons Она је рекла да се 11. августа >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << навршава 85 година од завршетка оружаног сукоба са милитаристичким Јапаном на језеру Хасан, пренео је ТАСС.
Према њеним речима, та провокација је показала да су агресивни планови јапанске војске против Совјетског Савеза потпуно јасни.
„Док се присец́амо овог меморијалног датума, још једном позивамо Токио да у потпуности призна исход Другог светског рата, напусти праксу спонтаних путовања представника политичког естаблишмента земље, укључујући садашње чланове кабинета, у храм Јасукуни, који је симбол јапанског милитаризма, као и да одустане од војних припрема које угрожавају безбедносну архитектуру и стратешку стабилност у азијско-пацифичком региону“, истакла је Захарова.
 
Blinken pozdravio istakanje nafte sa supertankera u Crvenom moru

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Захарова: Русија позива Јапан да не дестабилизује азијско-пацифички регион се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.