Izvor: RTS, 16.Jul.2023, 23:49

Брнабић: Пружићемо додатну подршку породицама са петим и шестим дететом

Председница Владе Ана Брнабић изјавила је да ће, како је најавио председник Србије Александар Вучић, држава дати додатну финансијску подршку породицама са петим и шестим дететом.
То неће бити једнократна већ месечна, стална подршка као што смо >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << то урадили са другим, трећим, четвртим дететом, казала је Ана Брнабић за ТВ Пинк.

Навела је да пронаталитетна политика даје резултате, али да "морамо још много да радимо".
Међутим, како је истакла, "сви у региону падају, а ми растемо".
"Млади не одлазе из Србије и све више младих се враћа у земљу, имамо и све већи број странаца који долазе у Србију", навела је Брнабићева.
Она је казала да је, када је реч о био медицини и биотехнологији, изузетно важан пројекат БИО4 Кампус и да државни врх разуме да озбиљна модерна медицина иде у правцу генске терапије.
"Ми морамо да уђемо у тај воз уколико желимо да за 10 година и даље будемо у корак са светом", рекла је Брнабић.

Брнабићева је истакла да ће све терапије за грађане бити много доступније и подсетила да је Србија потписивала уговоре о сарадњи са гигантима као што су швајцарски "Рош" и јапанска "Такеда".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.