Izvor: RTS, 14.Jul.2023, 05:57

ММФ: Слабији утицај рата на руску економију од очекиваног; "Вагнеровци" обучавају белоруске војнике

Рат у Украјини – 506 дан. Украјински званичници тврде да су Руси током ноћи напаие Криви Рог, као и да је 16 ронова на истоку и југу земље оборено. С друге стране, руски председник Владимир Путин изјавио је да је пет дана после покушаја побуне, понудио борцима "Вагнера" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << да се прикључе редовној војсци, јер у правном смислу не постоје. Белоруско министарство одбране саопштило је да "вагнеровци" обучавају њихове војнике у Белорусији. ММФ саопштава да је утицај рата на руску економију слабији од очекиваног.
Амерички министар одбране Лојд Остин рекао је да "не сумња" да ће Украјина постати део НАТО-а након што се заврши рат Русије против те земље.

Украјински председник Володимир Зеленски поздравио је "добар резултат" самита НАТО-а. Његова примедба уследила је пошто су британски секретар за одбрану и амерички саветник за националну безбедност сугерисали да би Украјина требало да покаже више захвалности за помоћ коју је добила са Запада, као одговор на жалбе Зеленског да његовој земљи није дат чврст распоред или сет услова за улазак у НАТО.
"Први пут од независности, формирали смо безбедносну основу за Украјину на њеном путу ка НАТО-у", рекао је Зеленски.
Руски министар спољних послова Сергеј Лавров нагласио је да није чуо никакве нове предлоге о споразуму о извозу жита Црним морем, који истиче у понедељак.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.