Izvor: RTS, 10.Jul.2023, 19:49

Градоначелник Сребренице: Бол мајке са белом марамом једнак је болу мајке са црном марамом

У Сребреници су дани туге 11. и 12. јул и тада се изражава почаст свим жртвама, рекао је градоначелник Младен Грујичић. Комеморативној седници Скупштине општине нису присуствовали одборници Бошњака.
Бојкот седнице на којој се одаје почаст свим невино >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << настрадалима – без обзира које су националности – сраман је чин и класично политиканство групе одборника којима није стало до суживота, помирења, већ до сукоба, ексцеса, ванредних ситуација, каже начелник Сребренице Младен Грујичић. 

"Постоје људи који политизују све оно што се дешавало у протеклом рату, једном дођу на седницу Скупштине, једном не дођу, бојкотују, када су власт дођу, када нису бојкотују и све то показује њихово опредељење да ли они поштују све жртве, да ли поштују, пре свега, сами своје жртве", рекао је Грујичић.
Свака жртва је подједнака – бол мајке са белом марамом једнак је болу мајке са црном марамом, додаје Грујичић. 
"Жртва је жртва и људи који су страдали, они су изгубили оно највредније а то је живот, родитељи су изгубили децу и то свако мора да поштује", рекао је Грујичић.
Недолазак бошњачких одборника Бранимир Којић из Организације породица погинулих види као тежњу да се одржи мит о Сребреници, да су на овим просторима страдали само Бошњаци. 
"Сви желе да покажу да су српске жртве мање битне и мање важне, док ексклузивитет за жртве имају само Бошњаци, јер тако жели да направи међународна заједница што, заправо, није чињенично стање на терену", рекао је Којић.
Којић додаје да је поражавајуће да у Братунцу на централној комеморацији нико од представника западних земаља и међународне заједнице није дошао да ода почаст за 3.500 убијених Срба, што није случај када се обележавају страдања Бошњака.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.