Izvor: RTS, 06.Jul.2023, 18:43

Боцан-Харченко: Делимо оцене Вучића, има разлога за посебну седницу СБ УН о КиМ

Амбасадор Русије у Београду Александар Боцан-Харченко изјавио је да Русија у потпуности дели оцене председника Србије Алексадра Вучића поводом "неподношљиве ситуације" на КиМ и поручио да постоје сви разлози да се ситуација размотри на посебној седници Савета >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << безбедности УН у циљу "праве деескалације, окончања прогона Срба".
Александар Боцан-Харченко је на Твитеру нагласио да се Русија залаже да се косовско питање решава у међународно-правном оквиру резолуције 1244 СБ УН, уз потпуну транспарентност и објективност приступа свих учесника.
"У потпуности делимо оцене председника Србије Александра Вучића поводом неподношљиве ситуације на Косову и Метохији. Постоје сви разлози да се ситуација размотри на посебној седници СБ УН у циљу праве деескалације, окончања прогона Срба. Залажемо се да се косовско питање решава у међународно-правном оквиру Резолуције 1244 СБ УН, уз потпуну транспарентност и објективност приступа свих учесника", навео је Боцан-Харченко.
Вучић је раније данас рекао да се Србија налази у до сада најтежој ситуацији по питању КиМ, али не својом кривицом, и да је у току етничко чишћење Срба са КиМ које спроводи приштински режим.
Председник Србије рекао је да ће тражити хитан разговор са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом, као и сазивање хитне седнице Савета безбедности УН имајући у виду да су животи Срба на КиМ и њихова безбедност угрожени.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.