Русија: Бут изабран за кандидата ЛДПР за место у регионалном законодавном телу

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Jul.2023, 18:20

Русија: Бут изабран за кандидата ЛДПР за место у регионалном законодавном телу

Руски трговац оружјем Виктор Бут, кога су САД у децембру ослободиле затворске казне и послале Русији у склопу у размене затвореника за америчку кошаркашку звезду Бритни Грајнер, изабран је за кандидата крајње десничарске Либерално-демократске партије (ЛДПР) за место у руском >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << регионалном законодавном телу, јавила је данас агенција РИА Новости. Фото: Wikimedia Commons/alvesgasper РИА је цитирала званичника ЛДПР, који је рекао да је Бут предложен за кандидата за законодавну скупштину Уљановске области у централној Русији, пренео је Ројтерс.
Бут, кога су некада САД звале „трговцем смрћу“, одслужио је 10 година од 25-годишње казне у САД по оптужбама за трговину оружјем пре него што је пуштен на слободу у склопу размене са Грајнеровом (32), америчком звездом женске НБА лиге (WНБА), која је у руском затвору провела 10 месеци након што је ухапшена уочи почетка инвазије на Украјину, 17. фебруара 2022, јер је са собом носила кертриџе са уљем канабиса.
Амерички агенти ухапсили су Бута (56) на Тајланду 2008. године.
Америчко Министарство правде описало га је као једног од највећих светских трговаца оружјем које је наводно деценијама продавао широм света терористима и непријатељима Америке.
Бут је увек негирао оптужбе.
Šef CIA bio u Ukrajini pre pobune „Vagnera“

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Русија: Бут изабран за кандидата ЛДПР за место у регионалном законодавном телу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.