Izvor: RTS, 01.Jul.2023, 10:28

Сурвао се камион на путу Копаоник-Рашка, повређеног извукли припадници ГСС

У заједничкој акцији са ватрогасцима из станице Копаоник, полицијом и лекарима из Траума центра и хитне помоћи из Рашке, спасиоци Горске службе спасавања (ГСС) који дежурају на Копаонику помагали су да се извуче повређени човек из провалије дубоке 30 метара. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Како је саопштила ГСС, позив за помоћ примила је синоћ око 21.30, а цела акција спасавања трајала је нешто мање од три сата.

Повређени је збринут, пружена му је прва помоћ, а затим је, заједничким напорима ватрогасаца, спасилаца ГСС-а и полиције, извучен из јаме и предат Хитној помоћи.
Према последњим информацијама којима располаже ГСС, он није животно угрожен.
Претходно је Танјугу у ГСС Копаоник речено да се синоћ на путу Копаоник - Рашка код Викенд насеља камион сурвао низ литицу и завршио у провалији дубокој 30 метара.
Камион-миксер слетео је са пута, а спасиоци из ГСС, као и ватрогасци из станице Копаоник одмах су кренули на место несреће.
Спасиоци су успели да се спусте до места где се камион зауставио, а ватрогасци су исекли потпуно смрскану кабину камиона и извукли тешко повређеног возача средњих година коме су припадници ГСС на лицу места указали прву помоћ.
Горска служба спасавања активно дежура на Копаонику у току целе летње сезоне.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.