Izvor: RTS, 30.Jun.2023, 15:14

РТС поднео кривичну пријаву против Анете Ивановић због емисије „Шареница”

Телевизијски материјал за који је Анета Ивановић добила скоро девет и по милиона динара (9.416.000 динара) произвела је Радио-телевизија Србије у потпуности, а не продукцијска кућа „Атена”, што Ивановић тврди у Уговору са Туристичком организацијом Србије. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Радио-телевизија Србије поднела је кривичну пријаву против Анете Ивановић због основане сумње да је неовлашћено располагала снимцима РТС-а, чиме је незаконито приходовала зарад личне користи.
Анети Ивановић упутили смо захтев за изјашњење о спорним уговорима њене продукцијске куће „Атена” са Туристичком организацијом Србије, и нисмо добили одговор.
Kако смо раније најавили, након испитивања документације и спорних снимака емисије „Шареница” које је доставила Туристичка организација Србије утврђено је да су они искључиво власништво РТС-а и да их је Ивановић неосновано искористила.
Анета Ивановић је у периоду од јуна 2018. до октобра 2022. године инсерте из „Шаренице” преузимала или директно са званичног Јутјуб канала РТС-а или мобилним телефоном снимајући екран на којем је поменути материјал и као такве их на ЦД-у достављала Туристичкој организацији Србије.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.