Izvor: RTS, 30.Jun.2023, 06:34

Сукоби полиције и демонстраната у Марсеју, полицијски час због немира у Кламару

Полиција у Марсеју сукобила се са демонстрантима на улицама тог града, након што је у јавности ескалирало незадовољство због тога што је полицајац убио 17-годишњака током провере у Нантеру, предграђу Париза, због тога што је младић одбио да заустави свој аутомобил. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ухапшено више од 600 људи.
Полиција је у Марсеју испалила сузавац на демонстранте и евакуисала туристичку област Ле Вје Пор.

Раније је саопштено  да ће у градовима широм Француске, укључујући Париз, бити распоређено 40.000 полицајаца, након што су се нереди проширили на целу земљу.
Протести против полицијске бруталности поново су избили у неколико француских градова. Демонстранти су напали градске скупштине, школе и полицијске станице.
Ухапшено је 667 људи, саопштио је француски министар унутрашњих послова Жерал Дарманен.
Протести су постали насилни, а полицијске станице и друге јавне зграде гађане су ватрометима и сличним пиротехничким средствима.
Француско тужилаштво је саопштило да је полицајац који је убио младића под формалном истрагом.
У француском граду Kламару уведен је полицијски час од 21 сат до шест сати ујутру, саопштиле су локалне власти.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.