Izvor: RTS, 27.Jun.2023, 10:31

Вучић добио позив краља Салмана да посети Саудијску Арабију

Председник Србије Александар Вучић примио је амбасадора Краљевине Саудијске Арабије Осаму Дахил Ал-Ахмадија и објавио да је са задовољством добио позив краља Салмана бин Абдулазиза ал Сауда да посети Саудијску Арабију
Александар Вучић на  >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Инстаграм налогу buducnostsrbijeav навео је да је важна и велика ствар за Србију, то што је примио позив краља Салмана бин Абдулазиза ал Сауда да посети Краљевину Саудијску Арабију.

"Уверен сам да ће интензивирање политичког дијалога и економске сарадње између Србије и Саудијске Арабије пружити снажан допринос и посебан подстрек свеукупном развоју наших односа, поготово зато што у овој години обележавамо десету годишњицу од успостављања дипломатских односа", навео је Вучић.
Председник Србије навео је да је информисао амбасадора Ал-Ахмадија о развоју догађаја на КиМ, као и о целокупној ситуацији у региону истакао да је за Србију од кључног интереса очување мира и стабилности и даљи развој регионалне сарадње преко иницијатива попут "Отвореног Балкана". 
"Сагласили смо се да је јачање односа међу државама региона прави пут за општи напредак и стабилност, као и да сарадња наше две земље има велики потенцијал, поготово у областима пољопривреде, енергетике, туризма и ИКТ", истакао је Вучић.
Председник Србије је на Инстаграму написао да је искористио ову прилику да понови позив краљу Салману да посети Србију.
"Сигуран да ће његов долазак допринети бољем разумевању прилика и већем степену подршке нашој земљи на међународној сцени, закључио је Вучић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.