Izvor: RTS, 26.Jun.2023, 17:01

Вучић са Блинкеном: Србија се понаша озбиљно, косовска полиција арбитрарно хапси Србе

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са државним секретаром САД Ентонијем Блинкеном.
Државни секретар САД Ентони Блинкен је инсистирао на смиривању ситуације на северу Косова и Метохије и у потпуности подржао >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << европски план за деескалацију, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника.

Председник Вучић је државном секретару Блинкену рекао да се Србија понаша озбиљно и одговорно, али да специјалне снаге косовске полиције сваког дана потпуно арбитрарно хапсе припаднике српског народа и затражио пуштање свих ухапшених Срба на слободу.
Такође, председник Вучић је рекао да су оставке и хитно повлачење лажних градоначелника из зграда у четири општине на северу Косова и Метохије, као и специјалних снага косовске полиције, од кључног значаја за смиривање тензија.
Државни секретар Блинкен је председнику Вучићу честитао на томе што је Београд добио организацију EXPO 2027, победивши, између осталог, и Минесоту.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.