Украјинска обавештајна служба: Противтерористичка операција у више руских региона

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Jun.2023, 15:10

Украјинска обавештајна служба: Противтерористичка операција у више руских региона

Противтерористичка операција покренута је у неколико руских региона, као и у Москви, док се врше припреме за опсаду главног града од стране снага „Вагнер“ групе која се побунила против највише руске војне команде, саопштила је украјинска одбрамбена обавештајна служба, преноси >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Укринформ. Фото: WikimediaCommons/Ministry of Defence of the Russian Federation „После Пригожинове побуне, усред конвоја Вагнер групе који се креће ка главном граду окупаторске земље, у неколико региона широм Русије уведен је режим противтерористичке операције (ЦТО)“, наводи се у саопштењу.
Како се прецизира, службеници за спровођење закона су тако добили право да прислушкују све позиве и преписку, врше притварања и претресе без налога, насилно приступају приватним кућама и пословним просторијама, користе приватна и комерцијална возила, искључују сваки комуникациони сигнал и уклањају појединце из одређене области и локалитета.
Главна обавештајна управа украјинског Министарства одбране такође је истакла дасу руска војска и полиција практично изоловале Москву и да су на свакој раскрсници и излазима из града распоређене су појачане патроле. Додаје се да се може видети Велики број аутобуса без регистарских таблица и идентификационих ознака у којима се налазе наоружани људи.
У саопштењу се наводи и да је обустављен међурегионални превоз путника. као и пошиљке терета и поште.
Моторна возила се детаљно проверавају на блокадама путева, посебно велика комби возила.
Према украјинским обавештајцима, саобраћај дуж савезног аутопута М4 Дон (Москва – Вороњеж – Ростов на Дону – Краснодар – Новоросијск) је практично обустављен.
Опремљене су све траке за војна и теретна возила. На свим излазима са аутопута постављене су оружане блокаде.
 
Volodin: Borci „Vagnera“ moraju da budu uz svoj narod

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Украјинска обавештајна служба: Противтерористичка операција у више руских региона се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.