Izvor: RTS, 24.Jun.2023, 09:47

Исклизнуле три НИС-ове цистерне са гасом на барској прузи, нема опасности

Између Каленића и Пожеге исклизнуле су три цистерне са по једном осовином товарене гасом. Нема превртања цистерни и нема опасности по становништво и околину, саопштава "Србија карго".
У 1:06 часова, на делу барске пруге између Каленића и Пожеге, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << дошло је до исклоизнућа три цистерне, са по једном осовином, товарене гасом.

На лицу места се налазе ватрогасне службе и припадници МУП-а, који обезбеђују место акцидента, до доласка стручних служби НИС-а, у чијем су власништву цистерне, a које ће обавити преглед вентила.
"Није било превртања цистерни и нема опасности по становништво и животну средину. Композиција је саобраћала из Панчева за Чачак и у свом саставу имала осам вагон цистерни, од којих су исклизнуле последње три од локомотиве", наводи се у саопштењу "Србије карго".
Заједничка железничка комисија "Инфраструктуре железница Србије" и "Србија карго", се такође налази на месту ванредног догађаја и чекају дозволу за приступ, како би се обавио увиђај и утврдио узрок овог акцидента.
Услед овог ванредног догађаја, на овој деоници пруге саобраћај је тренутно у прекиду, наводи се у саопштењу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.